Kultur/sport

Alison Moyet inntar Sentrum Scene

For 40 år siden gikk Alison Moyet ut av synthpop-duoen Yazoo, og startet sin solokarriere med debutalbumet Alf. I 2017 spilte hun for et utsolgt Rockefeller. Åtte år senere skal hun endelig ut på turné igjen, en turne som bringer henne til Sentrum Scene i mars neste år.

Det må betegnelsen som en stor begivenhet at Alison Moyet kommer på besøk til Sentrum Scene i mars neste år.

Stjerna besitter en umiskjennelig røst – kraftig nok til å fylle en stadion, og samtidig med en nærhet som får deg til å føle at hun synger bare for deg. 4. oktober slipper hun sitt nye album «Key», bestående av fan-favoritter og klassikere kledd i ny drakt, så vel som to splitter nye låter. Allerede nå kan du få en smakebit med den nye singelen «Such Small Ale»!

Alison Myets musikkarrière startet i 1981 med dannelsen av synthpop-bandet Yazoo sammen med Vince Clarke, tidligere keyboardist i Depeche Mode. Duoen fikk flere topp-ti-plasseringer i Europa. Etter to studioalbum ble bandet oppløst og hun startet sin solokarriere.

I 1984 ga hun ut debutalbumet som soloartist: «Alf».
Albumet ble en hit i Storbritannia og gikk til topps på albumlistene. Det ga tre internasjonale bestselgere, «Love Resurrection», «Invisible» og «All Cried Out».

I 1985 ga hun ut singelen «That Ole Devil Called Love», først innspilt med Billie Holiday i 1945. Singelen nådde en førsteplass i New Zealand og en andreplass i Storbritania og Irland. Hun hadde også gode plasseringer med «Is This Love?» i 1986.

Moyets niende studioalbum «Other» ble utgitt i 2017, og i september samme år la hun ut på en verdensturné, The Other Tour. I oktober samme år var hun med på A-ha sitt akustiske konsertalbum, «MTV Unplugged – Summer Solstice», innspilt på øya Giske, hvor hun sang «Summer Moved On».

Moyet har også vært med på musikalen «Chicago» på London West End i 2001. Hun spilte rollen som Matron «Mama» Morton. Stykket skulle i utgangspunktet gå en kort periode, men ble utvidet til seks måneder. I 2006 spilte hun i stykket «Smaller», som foretok en regional turne før de spilte på Londons Lyric Theatre.