KrimTumyrhaugendrapet

Ble drept med kniv

Politiet opplyser fredag at kvinnen som ble drept på Tumyrhaugen fredag 17. november, ble drept med kniv.

Det var fredag 17. november at politiet rykket ut til Tumyrveien på Rotnes etter melding om en voldshendelse. Da politiet ankom stedet, ble det gjort funn av en alvorlig skadet kvinne. Det ble igangsatt livreddende førstehjelp, men etter kort tid ble kvinnen, som er i 50-årene, erklært død. En mann, også han i 50-årene, ble pågrepet på stedet. Det var den pågrepne som selv varslet nødetatene om det inntrufne.

Fredag opplyste politiet at kvinnen døde som følge av stikkskader. Politiet har tatt beslag i en kniv, og undersøker nå hvorvidt avdødes stikkskader er påført med denne kniven.

Tidligere kjærester

Politiet kunne også opplyse i en pressemelding at siktede og avdøde var naboer. De har tidligere hatt en kjæresterelasjon. I pressemeldingen blir også opplyst at det er besluttet at siktede, på bakgrunn av sakens omstendigheter, skal underlegges fullstendig judisiell observasjon.

Dette betyr, ifølge store norske leksikon, at det blir oppnevnt psykiatrisk sakkyndige som vurderer den siktedes mentale tilstand.

Den siktede mannen har fremdeles ikke latt seg avhøre. Det er derfor ikke kjent hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

Han ble fredag varetektsfengslet for nye fire uker. Den siktede er tidligere dømt for vold mot tidligere kjærester og for besittelse av våpen. Påtalemyndigheten mener derfor det er berettiget frykt for at han skal begå nye straffbare handlinger.

Les mer

Alt om drapet