Nyheter

extraavisen skifter adresse

Noen av dere har reagert på, og sendt meldinger om det, at linker fra Facebook til artikler i extraavisen har problemer med å fungere som de skal.

Dette skyldes en konflikt vi har gående med Facebook. De har blokkert linking til extraavisen. Dette har medført at vi ikke har kunnet direktelinke til avisen fra Facebook, men har måttet be våre lesere skrive inn adressen manuelt.

Hvorfor de har blokkert oss vet vi ikke. De mener vi har brutt en eller annen av deres bestemmelser og regler. Hvilken eller hva, er det ikke mulighet til å få vite. Heller ikke hva som skal til for å blidgjøre de høye herrer i Facebook, er mulig å få rede på.

Gjemmer seg bort

Å slåss mot Facebook er nesten verre enn å slåss mot vindmøller, eller mot skattemyndighetene for den saks skyld. Skattemyndighetene har da ihvertfall ett telefonnummer det innimellom er mulig å komme gjennom på.

Facebook derimot…..

Ikke oppgir de adressen sin eller mailadresser det er mulig å kontakte dem på. De har ordnet seg så «smart» at eneste måten å komme i kontakt med dem på, er via et såkalt «kontaktskjema» eller et skjema der man kan «klage på avgjørelsen om blokkering» – som ligger på en side.

Den siden er ihvertfall på norsk, så man kan jo håpe at den blir lest? Ikke at man har de store forhåpningene, men….

Uansett, så fyller denne stakkars redaktør ut dette «klageskjemaet». Man prøver etter beste evne å grunngi hvorfor man mener denne blokkeringen er feil, og ikke minst; man spør etter grunnlaget for denne blokkeringen.

Så er jo det store spørsmålet: Får man svar?

Tja, det er litt som man spør. I skrivende stund har ikke Facebook svart eller fjernet blokkeringen. Nå står det jo heller ikke noe i klageskjemaet når eller hvordan man får svar. Det står ikke engang noe om man får svar.

Vår løsning

Så hva gjør man?

Facebook er viktig for en liten avis som vår av en grunn; markedsføring. Den er uovertruffen når det gjelder å komme i kontakt med mulige lesere. Til en billig penge og med en liten innsats kan man på en enkel måte får gjort det avislesende publikum oppmerksom på at man finnes og hva man skriver om. Derfor er det viktig å være på Facebook for en avis – ikke minst det å kunne linke til artikler.

Vi merker stor forskjell i hvor mange lesere artikler får når vi linker til artikler eller om leserne selv må skrive inn adressen.

Så hva gjør vi?

Vår første tanke var å lage en side som rett og slett bare fungerer som en linkeside videre til extraavisen. Denne «mellomstasjonen» har da en uskyldig adresse som forhåpentligvis ikke fanges opp av algoritmen Facebook bruker til å blokkere. Tungvint, men det fungerer.

Selvfølgelig finnes det enklere løsninger. Man skifter nettadresse.

Dette skjer ved at vi skifter domenet fra no til com. Så får vi se om Facebook fanger opp at dette er en måte å omgå deres blokkering på. Eller kanskje de finner på en ny grunn til å blokkere oss? Man kan jo forøvrig håpe at noen klarer å lage ett alternativ til Facebook som blir like populært…

Et alternativ er jo selvfølgelig å følge oss på twitter!

Men vår nye nettadresse er nå www.extraavisen.com!