Nyheter

Forventer at busstrafikken gjenopptas gradvis

Etter nedbøren i natt ble det svært glatt mange steder i Oslo og Akershus. Alle saltbiler og traktorer er ute og salter for å forbedre fremkommeligheten.

Mange busslinjer i Oslo og Akershus er innstilt onsdag formiddag på grunn av veldig glatt føre.

– Vi beklager overfor folk som har stått og ventet på en buss som ikke kommer, og forstår at dette skaper problemer. Vi vil også takke sjåførene som har en vanskelig jobb på svært glatt føre, sier kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter.

Har du mulighet, oppfordrer Ruter de reisende til å velge skinnegående transport.

Salt har ingen effekt i regnvær

Årsaken til de glatte forholdene er manglende salting i natt.

– Etter det kraftige regnværet i natt ble det brått glatt mange steder på morgenkvisten. Vi har satt på alle saltbiler som normalt benyttes, og vi supplerer med traktorer som bistår med salting av hovedveier slik at trafikken kan komme i gang igjen så raskt som mulig, sier Joakim Hjertum, seksjonssjef for veidrift og vedlikehold i Bymiljøetaten i Oslo kommune.

– Effekten av salt reduseres kraftig under regnvær. Salting under kraftig regnvær har ingen effekt. Vi måtte avvente til nedbørintensiteten avtok før fikk effekt av saltet, legger Joakim Hjertum til.

Ruter og Bymiljøetaten i Oslo er i løpende dialog om hvor det er saltet.

Trafikksikkerhet

– Vi forventer at busstrafikken kan gjenopptas gradvis som følge av saltingen av veiene. Det er imidlertid noe uklart hvor raskt vi får all trafikk opp i normal drift, men vi jobber på spreng sammen med operatørene og brøytemannskapene, sier Cathrine Myhren-Haugen.

– Det er svært glatt. Bussene og annen trafikk sliter med å komme seg fram mange steder. Mange steder er det så glatt at det ikke regnes som forsvarlig å kjøre, andre steder er det stans i trafikken slik at det ikke er noe poeng å sende flere busser inn i kø, sier hun.

Konsekvensen er at det er store innstillinger i busstrafikk i Oslo og Akershus, og spesielt Bærum. Trikk og T-bane er ikke like påvirket av det glatte føret, og går stort sett som planlagt.

Situasjonen endrer seg raskt og de reisende oppfordres til å søke oppdatert reiseinformasjon på ruter.no og i Ruter-appen.

Reisegarantien gjelder som normalt, og gjør at de reisende kan benytte taxi med inntil 750 kroner dersom avgangen er mer enn 20 minutter forsinket.