Næringsliv

Feirer gjenåpning med gjenbruk

Hvis du bor i Trondheim og har klær som trenger å repareres, har du sjansen på lørdag. Da kommer Sybilen fra Bergans på besøk.

Bergans-butikken i Trondheim har i lenger tid vært stengt på grunn av bygningsarbeider. På lørdag åpner butikken igjen, og det feires på litt utradisjonelt vis.

– Her blir det ikke åpnings-salg, men en hyllest til alle de produktene våre. I Bergans er vi opptatt av at produktene vi lager skal vare så lenge som mulig, så hva er vel mer naturlig enn å markere en gjenåpning med gjenbruk, spør bærekraftsansvarlig i Bergans, Yngvill Ofstad.

På lørdag kommer Bergans’ sybil til butikken. Denne har med seg brukte Bergans-produkter som skal selges. I tillegg kan kunder som har turklær de vil pante kan ta med disse og få 30 prosent i avslag på neste kjøp.

De brukte produktene som selges er samlet inn gjennom nettopp denne panteordningen. Produktene er vasket og kvalitetssjekket og godkjent av ekspertene på Bergans’ egen systue.

Sybilen vil også tilby reparasjon av turklær av alle merker. Alt som kan fikses på stedet tas imot. Reparasjon på stedet koster ca. 200 til 300 kroner per produkt. Større reparasjonsjobber på Bergans-produkter kan leveres inn til reparasjon til ordinær pris.

Folk i Trondheim vil ta vare på turklærne sine

– Et av de viktigste miljøtiltaket vi alle kan gjøre er å ta vare på de tingene vi allerede har. Derfor må vi gjøre det så enkelt som mulig å forlenge levetiden til produktene våre. Vi reiser rundt og reparerer og selger brukt der folk er, forteller Ofstad.

Sybilen har besøkt Bergans-butikken i Trondheim et par ganger tidligere, og da har det vært bra trøkk i butikken og tidvis kø for å få reparert turklær og for å få tak i de beste brukt-skattene.

nne Granerud jobber med reparasjon i Bergans og gleder seg til å reparere turklær i Trondheim på lørdag.
Foto: Bergans

– Vi ser veldig fram til å komme til Trondheim igjen. Det var enormt stor pågang sist, så vi vet at folk i denne byen både har et engasjement for bærekraft – og har et nært og kjært forhold til turklærne sine. Nå pakker vi sybilen med symaskiner og brukte Bergans-produkter til salgs, sier Ofstad.

Butikken finner du i Nordre gate 12, 7011 Trondheim og tidspunktet er lørdag 15. juni kl. 10.00 – 18.00.