NyheterUtenriks

FN-eksperter mener Israel driver målrettet utsulting

Israel har blitt anklaget av 11 uavhengige eksperter ved FN for «en målrettet sultkampanje» i Gaza.

Foto: Yousef Ruzzi/CARE

Israelske myndigheter mener at FN-ekspertene kommer med desinformasjon, og påpeker at de har tidligere bedt sivile om å søke ly nå som de er ute etter Hamas.

Israels tilsiktede og målrettede sultkampanje mot det palestinske folket er en form for folkemordvold og har resultert i hungersnød over hele Gaza, slår ekspertene fast, i en uttalelse som FN har publisert.

De har nå erklært hungersnød i hele Gaza, hvor de blant annet viser til at flere barn og unge er drept eller dør som følge av at de sulter ihjel. De viser til barn som har dødd som følge av konsekvensene av sulting.

Ekspertene er utnevnt av FNS menneskerettsråd, men i uttalelsen på FN sine nettsider sier de at de ikke uttaler seg på vegne av FN.

Israel avviser påstandene som kommer frem, og mener at mye av det de legger frem er desinformasjon. De mener at de aldri har nektet å slippe inn nødhjelp til palestinere i Gaza.

– Fakhri, og mange såkalte «eksperter» som ham, er like vant til å spre feilinformasjon som de er til å støtte Hamas-propaganda og skjerme terrororganisasjonen fra gransking, heter det i en uttalelse som avisen The Times of Israel har publisert.

Onsdag ble det kjent at en delegasjon fra Israel og Qatar skulle møte en delegasjon fra Hamas i Kairo.

Ifølge nyhetsbyrået QNA (Qatar News Agency) skal nesten 40.000 mennesker ha mistet livet sitt i Gaza som følge av angrepene israelske militæret har utført.

Følg Extraavisen på facebook!