Nyheter

Fra Nittedal til Harestua for å markere solidaritet

Når det ikke arrangeres lokale markeringer mot krigen i Gaza, ja så får man dra til nærmeste markering. Derfor dro en liten gruppe Nittedalspolitikere en tur til Harestua og deltok i fakkelmarkering for Israels brutale krigføring i Gaza.

29. november er den internasjonale solidaritetsdagen for palestinerne. Den ble opprettet av FN i 1977, tredve år etter at FN i 1947 vedtok å dele det historiske palestinske landområdet mellom to stater; en jødisk og en arabisk.

Hanne Børrestuen/Iren Beisvåg/Anne Hilde Røsvik/
Markus Scarth Tønseth og Atle Skift på fakkelmarkering.

Flere steder i Norge og ellers i verden ble dagen markert på ulikt vis. Her i Nittedal var det ingen markering av dagen. Men dette forhindret ikke at nittedøler markerte dagen.
En liten gruppe politikere fra Nittedal tok turen opp til Harestua. hvor det ble arrangert fakkelmarkering i solidaritet med det palestinske folket og motstand mot Israels brutale krigføring på Gaza.

Bak markeringen sto hele venstresiden og Norsk Folkehjelp. Ledet av Fagforbundets Lynette Frøyhov, fikk de fremmøtte høre sterke dikt av Miguel Dobrodenka Steinsland og en sterk og klar appell fra Stein Guldbrandsen.