Kultur/sport

Fremdeles tid igjen til å støtte WonderLAN

Før vi nå går inn i den stille påskeuka, vil vi minne om at det ikke er for sent å støtte innsamlingsaksjonen til støtte for Nittedal Teaters WonderLAN.

Nittedølene har tydeligvis skjønt viktigheten av lavterskeltilbudet WonderLAN. Innsamlingsaksjonen som er dratt i gang av Håvard Hestetun fra Nittedal Teater har tatt av. Per 2. april har de passert 40.000 kroner.

Målet med innsamlingsaksjonen er satt til hele 500.000. Opp dit er det ennå et langt stykke. Men enten de når innsamlingsmålet eller ikke, så kommer hver eneste krone godt med.

For det å drive et slikt tilbud er ikke gratis. Det de får inn på denne innsamlingen, vil bli brukt til å betale for kostnader knyttet til leie av lokale, strøm, internett, honorarer til trygge voksne, nye spillmaskiner, utvide spillutvalget, oppgradere utstyret og organisere flere sosiale arrangementer og aktiviteter.

Lavterskel-tilbud til ungdommen

De fleste har vel fått med seg hva WonderLAN. Men skulle noen av våre lesere ha unngått å få det med seg, så WonderLAN et lavterskeltilbud til barn og unge med lidenskap for spill. Her har de en unik arena Her kan de utforske sin lidenskap for spill samtidig som de kan bygge vennskap og sosiale nettverk. Siden åpningen i mai 2022 har WonderLAN på kort tid skapt et trygt og positivt miljø for over 130 deltakere.

Gaming har de siste årene bare vokst seg til å bli en større del av de unges hverdag, og gjennom dette tilbudet ønsker Nittedal Teater å forsette å gi de som ikke nødvendigvis benytter seg av organisert idrett et sted hvor de kan være etter skolen og i helgene. Spill skaper felles interesse, og bidrar til å knytte sterke bånd mellom deltakerne. Samtidig lærer man om samarbeid og kommunikasjon.

Tilbudet er spesielt viktig for barn og unge som kan ha vanskeligheter med å finne sin plass i samfunnet. WonderLAN ønsker å gi dem en arena hvor de kan føle seg inkludert og akseptert, og hvor de kan bygge selvtillit og selvfølelse.

Så nå er det bare å benytte påsken til å støtte prosjektet. Det er ennå atten dager igjen å gjøre det på. Innsamlingen finner du på denne nettadressen.

Følg extraavisen på Facebook!