Kultur/sportNyheter

Gjelleråsen spilte uavgjort

Gjelleråsen tok lørdag ettermiddag imot det gamle storlaget Frigg på kunstgresset på Li.

Det ble ikke lange hvilen for Gjelleråsen etter torsdagens cup-batalje mot Lørenskog. Allerede i dag var det duket for ny kamp.

Denne gang var det det gamle storlaget Frigg som tok turen opp til kunstgresset på Li til kamp i den 7. serierunden.

Kampen startet med Gjelleråsen dominans. Det var et heltent hjemmelag som gikk ut i høyt press. Så det var ikke ufortjent at hjemmelaget tok ledelsen etter 25. minutter. Gjelleråsen fortsatte det gode spillet, og etter 33 minutter ble Sverre Skoglund tomåls-scorer da han satte inn 2-0 målet.

Etter dette virket det som om Frigg skjønte alvoret, samtidig som Gjelleråsen ble mer nonsjelante i sitt spill. Det virket som om 2-0-målet førte til at hjemmelagets spillere slappet av, og mistet konsentrasjonen. Det var derfor fullt ut fortjent da Frigg med to kjappe scoringer utliknet til 2-2, som også var pauseresultatet.

Andre omgang fortsatte der første sluttet. Frigg fortsatte å dominere kampen, og fikk ti minutter ut i omgangen lønn for strevet. Peder Nomell fullførte bortelagets snuoperasjon, og sende Frigg i ledelsen.

Kampen varer til fløyta går

Bedre ble det ikke da Frigg i det 68. minutt fikk straffe. Straffen satte Ole Johan Antonsen-Meløy sikkert i mål, og kampen syntes avgjort.

Etter straffemålet virket Frigg fornøyd. De slapp seg lenger ned på banen, og virket å skulle trygge ledelsen. Alle som har sett en fotballkamp vet at det er farlig å slippe seg ned i forsvar for å ro i land en ledelse – ihvertfall når det står igjen tjue minutter av kampen. Det er bare Italia og italienske lag som mestrer dette.

Det kan nok skyldes at Gjelleråsen-spillerne våknet av dvalen og skjønte at her var det bare å kjempe. Uansett om det skyldes at Frigg ville ri på ledelsen eller om Gjelleråsens kjemping var utslagsgivende, så skiftet kampen nok en gang karakter.

Gjelleråsen satte inn en sluttspurt, og kjempet seg til en redusering etter 76 minutter ved Markus Nygård.

Da hjemmelaget fem minutter etterpå fikk straffe, en straffe Joakim Hjelkerud satte sikkert i mål, var snuoperasjon fullført.

Fredelig kamp

Det var en fredelig kamp lørdag. Man slapp den oppstykkingen av spillet man så i torsdagens kamp.

I motsetning til torsdagens cupkamp som ble preget av 14 gule og 3 røde kort, var denne seriekampen av den roligere sorten.

Ingen røde kort, bare to gule kort til henholdsvis Peder Nomell og Christian Hafstad Aagesen, begge fra Frigg.

Kampfakta

Scoringer
25 minutt: 1-0 Sverre Skoglund
33 minutt: 2-0 Sverre Skoglund
35 minutt 2-1 Håkon Krohg
36 minutt 2-2 Håkon Krohg
55 minutt 2-3 Peder Nomell
68 minutt 2-4 Ole Johan Antonsen-Meløy (straffe)
76 minutt 3-4 Markus Nygård
81 minutt 4-4 Joakim Hjelkerud (straffe)