Kultur/sportNyheter

Gjelleråsen videre i cupen

Gjelleråsen videre i cupen etter å ha slått Lørenskog 2-1 i det som langtfra kan kalles en velspilt kamp på kunstgresset på Li.

Rammen var perfekt for det lokalderbyet som fant sted på Libanen i dag. Mye folk og mye lyd, fyrverkeri og iherdige supportere.

Men rammen var kanskje bedre enn selve kampen?

Kampen mellom Gjelleråsen og Lørenskog kan knapt kalles velspilt, preget som den ble av både gule og røde kort. Denne skribent må ærlig innrømme at han etter hvert mistet oversikten over både antallet og hvem som fikk gule kort. En kjapp opptelling viser at antallet gule endte på fjorten, selv om det ikke skal utelukkes at man kanskje ikke fikk med seg alle.
Men det var vel knapt en spiller ute på banen som ikke hadde pådratt seg et gult kort.

Da er det det lettere å holde oversikten over antallet røde kort. Der endte det på tre, to til Lørenskog og ett til GIF – målscorer Bjørndalen ble sendt i dusjen i det 78. minutt etter å ha fått direkte rødt etter å ha hindret en Lørenskog-kontring.

Nå skulle man kanskje tro at dette oppgjøret var preget av mye stygt spill, gitt antallet kort som ble delt ut. Det var den ikke, selv om ble en oppstykket kamp med mye frispark. Det var mer en god, gammeldags cupkamp mellom to lagt fra nabokommuner, et skikkelig lokalderby preget av mye innsats og tæl, og kanskje en smule overtenning.

Det må vel kunne stilles et spørsmål om ikke hoveddommeren mistet litt kontroll over det hele etter hvert.

Målene kom slik

Etter en relativt jevnspilt start tok GIF ledelsen i det 25. minutt. Ett innlegg fra Walid Khriss ble enkelt plasser i mål av Christian Bjørndalen.

Lørenskog utliknet i det 37. minutt på hjørnespark, men rakk knapt å juble seg ferdig for utlikningen før GIF var tilbake i ledelsen.

Ledermåket kom, selvfølgelig, etter et frispark. Gustav Severinsen la frisparket inn foran mål. Der satte Markus Nygård hodet på innlegget og headet GIF i ledelsen. Nygårds mål viste seg etter hvert å bli seiersmålet.

Dermed et Gjelleråsen klare for 2. runde, som spilles allerede neste uke. Hvem de møter blir klart når første runde er ferdigspilt i morgen.