Kultur/sport

Hakadalsjenta Marte Eberson med vakker desemberlåt

Etter å ha nylig gitt ut soloalbum til fantastisk mottakelse, fortsetter Marte Eberson å levere nydelig ny musikk. Denne gangen i formen av en ærlig og nær julelåt. «That Day in December» er ute i dag!

Marte Eberson slipper en utypisk julelåt, eller kall det en desemberlåt, som handler om å savne en man ikke har i livet sitt lenger. Julen er en tid for ettertanke og nostalgi, men ikke minst kvalitetstid med de nærmeste – og da blusser også de vonde følelsene opp mens man går og tenker tilbake. Disse vonde følelsene setter Marte ord på i sangen «That Day in December». Marte forteller:

– For meg er ikke jula så veldig jolly, fordi jeg har opplevd noen vonde hendelser rundt juletider. Jeg vet at jula kan være vond for mange, så jeg kan jo håpe at folk kan føle en slags trøst i at de ikke er alene om det. Bare fordi det er desember trenger ikke alt å være rosenrødt og livet gå på skinner.

Etter å ha aktivt gitt ut ny musikk, har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Hun slapp soloalbumet «Free» 13.oktober, og har blitt omtalt i både inn- og utland for sin drømmende og hardtslående retro-pop. Det er tydelig at Eberson har omfavnet friheten på mange måter, og spesielt ved å ikke binde seg til én sjanger eller étt utrykk. Hennes unike sound har til og med blitt beskrevet som noe helt eget, nemlig: «Marte-pop». 

«That Day in December» er spilt inn hjemme hos Marte, der hun har skrevet den – nemlig ved pianoet. Her er det kun piano og vokal, nært og klart – som står fint for seg selv. Mikset og mastret i Saga Studio hos Jonas Kroon. Det er en vakker låt som reflekterer flere aspekter ved jula. 

– Jeg er glad jeg kan gi ut denne låta før jul. Den betyr mye for meg. Jul for meg er en tid for ettertanke. Hvordan har året vært, hvordan vil jeg at det neste skal bli. Jeg tillater meg og å sørge over venner og familiemedlemmer som ikke lenger er tilstede i livet mitt. Jeg ønsker meg fred og ro, og vil helst bare puste ut og senke pulsen. Synes det er slitsomt med pakker, kjas og mas, men synes det er fint med stille kvelder. Jeg har ikke så mange forventninger egentlig. Vil bare puste ut og tillate meg å være som jeg er.