Næringsliv

Har du for mange klesplagg i skapet?

Gjenbruk er bra for miljøet, og dine avlagte plagg kan være festantrekk for noen andre. Uansett hvor du bor i landet kan du hente gratis Fretexpose på Posten og gi bort klær du ikke vil beholde.

I snitt har hver nordmann 359 plagg i skapet. Hvert femte av disse sjelden eller aldri blir brukt. Hver og en av oss kjøper så mye som mellom 13 og 16 kilo klær hvert år.

Det kan derfor være lurt innimellom å rydde litt i klesskapet, og kvitte seg med plagg man ikke bruker. Ett plagg du ikke liker kan fort falle i smak hos noen andre.

Ett alternativ kan være å gi plaggene du ikke bruker til Fretex.
Mange steder er det utplassert klescontainere fra Fretex. Det er selvfølgelig mulig å stikke en tur innom nærmeste Fretex-butikk. Men hvis du ikke har en slik container nær deg, kan det for mange er det langt til nærmeste Fretex-boks eller andre innleveringssteder.

Men fortvil ikke. Med Fretexposen kan du likevel bli en del av den viktige sirkulærøkonomien. 

Bruk Fretexposen

Fretexposen er enkel å bruke, og den er også fin å samle klær i etter hvert som du finner frem tøy som ikke skal brukes mer.
Det er ikke bare klær du kan sende i Fretexposen. Fretex tar gjerne imot både duker, gardiner, sengetøy, samt tilbehør som sko, belter, skjerf og smykker som kan gjenbrukes.
Fretexposen henter du på Posten. Den er gratis. Ta med deg en eller flere hjem, og fyll med tøy og tilbehør du ikke har bruk for mer. Når Fretexposen er full, lukk den godt. Da er du sikker på at ikke noe faller ut underveis. Deretter leverer du posen på Posten. Fraktbeløpet er et spleiselag mellom Fretex, Posten og deg. Uansett hvor mye innhold det er i posen, koster frakten kun 20 kroner.
Av det som kommer inn til Fretex, går 69 prosent til gjenbruk/ombruk, 25 prosent til materialgjenvinning og 5 prosent til energigjenvinning.