Krim

Har noen sett Alina?

Alina har vært forsvunnet siden mandag. Nå leter fortvilet mor og venner av henne. De ber instendig alle som har opplysninger om å gi lyd fra seg.

Onsdag formiddag gikk politiet ut med offentlig etterlysning av 15 år gamle Alina. Hun hadde da vært forsvunnet siden mandag, hvor siste sikre observasjon av henne foreligger.

Denne dagen foretok politiet en mobilsporing av henne. Denne sporingen ble foretatt klkokken 16:00 og plasserte henne i Københavngata på Carl Berner. På omtrent samme tid forsvant signalet fra jentas mobiltelefon. Senere på kvelden, klokken 18:30 mener et vitne å ha observert henne, men det er usikkert om denne observasjonen er gjort i det samme området som mobilen ble sporet til.

Hun skal ha blitt observert av vektere fra Securitas utenfor Kiwi i Brugaten torsdag.

Etter hva moren har opplyst til lokalavisen Varingen, så er det mest sannsynlig at datteren befinner seg i Oslo.

Beskrivelse

De pårørende har ut lagt følgende opplysninger og beskrivelse av den savnete jenta:

Alina er 172 centimeter høy. Hun har mørkt/rødt hår. Da hun ble borte, hadde hun på seg en sort hettegenser som er hvit på innersiden og sorte joggebukser. Videre hadde hun på seg hvite sko med to forskjellige skolisser (en hvit, en rosa).

Ber om hjelp

Familie og venner har lett etter henne helt siden hun ble borte.

De er litt fortvilet over det de oppfatter som manglende prioritering fra politiet side. Familien kunne også ønske at pressen hadde tatt fatt i saken.

I og med at hun sannsynligvis beginner seg i Oslo, hadde familien håpet på omtale i Oslos lokalaviser.

I mangel på offentlig oppnerksomhet rundt leteaksjonen, går de nå ut i sosiale medier og ber om hjelp. Familien ber instendig folk være årvåkne når de ute, da særlig i Oslo.

Særlig har de en oppfordring til ungdommen.

Til Varingen sier moren at de ber de unge, som kanskje vet noe, men kanskje kvier seg for å fortelle det de vet – muligens i frykt for å bli kalt for «snitchere«, om å bidra med det de måtte ha av opplysninger.

– Jeg ber ungdommen om å legge vekk ideen om ikke å snitche, men heller bidra til at datteren min kommer i trygghet, uttaler moren til Varingen.

For å koordinere letingen, opprettet de fredag en egen facebookgruppe der det legges inn informasjon om mulige observasjoner av henne, «Leteaksjon for Alina«.

Så dersom noen av Extraavisens lesere har opplysninger om den savnede, kan de kontakte politiet på telefon 64999130 eller 02800.

Følg Extraavisen på facebook!