Politikk

Nå er det Nittedals tur

Nå er det vår tur til å vise vår støtte til kravet om våpenhvile på Gaza.

Over hele landet var det lørdag markeringer og tog til støtte for det som er blitt et folkekrav verden over, et krav om våpenhvile på Gaza.

I Oslo oppgir politiet at det var 13.000 som gikk i tog, andre kilder snakker opp i mot det dobbelte. Også andre steder har det vært ulike markeringer til støtte for kravet.

Her i Nittedal valgte man å ta markeringen i dag. Dette skyldes ikke at man vil være egen. Men de ivrige aksjonistene bak markeringen her i Nittedal hadde satt datoen for en markering her i bygda før de ble klar over den nasjonale.

Så nå er det bare å ta turen ned til Prøysenstatuen utenfor Flammen. Klokken 18 braker det løs.

Arrangørene håper mange vil ta turen til Prøysenstatuen for å vise solidaritet med det palestinske folket som nå lever ubeskyttet fra bomberegnet og i en stadig verre humanitær katastrofe.

Det blir appeller ved Stein Guldbrandsen og Lynette Frøyhov.

Stein Guldbrandsen er tidligere ansvarlig for Fagforbundets solidaritetsprosjekter og har flere ganger vært i Gaza og på Vestbredden.

Den andre appellanten, Lynette Frøyhov. representerer Fagforbundet Nittedal. Hun er tidligere Palestina-ambassadør for Fagforbundet Akershus og Viken.