Kultur/sport

Innleder kulturåret med nyttårskonsert

For 44. gang ønsker Nittedal og Hakadal Janitsjar velkommen til nyttårskonsert!

For 44. gang kan Nittedal og Hakadal Janitsjar ønske velkommen til nyttårskonsert.

Også denne gangen presenteres den i to avdelinger, med rom for både det klassiske og mer løssluppent repertoar.

Janitsjaren får i år en særdeles allsidig medspiller i Marius Roth Christensen.

Marius Roth Christensen, også kjent som Marius Roth, ble først kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn. Etter tiden i Seigmenn, har han gjennomført utdanning både ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøyskole, og har hatt roller i oppsetninger som Jesus Christ Superstar i Grimstad i 2001 og 2002 og Den glade enke i Sandefjord i 2000, samt flere mindre roller i oppsetninger ved Den Norske Opera. Våren 2006 debuterte han som solist ved Den Norske Opera som Tamino i Tryllefløyten.

Marius Roth har de siste årene konsentrert seg om operakarrieren og har vært fast i Den Norske Operas kor. Han er nå frilanssanger med oppdrag i ulike konserter og forestillinger, blant annet i kirkemusikalske sammenhenger.

Etter avskjedsturneen med Seigmen i starten av 1999 valgte han å satse på operakarrieren.

Han har mottatt strålende kritikker for sine operaroller i inn- og utland, og har også gjort suksess i musikalroller og med konsertforestillingen «Mamma og Teigen, Jussi, Elvis og jeg».

Til søndagens konsert loves det både «Anthem» fra Chess, «Nessum Dorma» og «My Way».

Inspirert av Wien

Det legges ikke skjul på at man hentet inspirasjon fra de årlige nyttårskonsertene fra Wien. Disse konsertene som vi hvert år kan se på tv-skjermen første nyttårsdag fikk sin lokale variant i 1979, og ble umiddelbar en stor suksess. Resepten med å tilby storslått musikk i festlige rammer, lage en miks av det klassiske og det litt mer løsslupne har siden den gang fenget publikum her i bygda.

Publikum loses gjennom konserten av kveldens konferansier Mona Danielsen. Janitsjaren dirigeres av Tarjei Grimsby, som også blir å se som solist på trombone.

Så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid.