Kultur/sport

Kjemperespons for teaterspleis

Nittedølene har virkelig stått opp for å redde Nittedal Teater og deres WonderLAN over kneika økonomisk. Hele 45.000 kroner har hittil blitt samlet via teaterets Spleis-aksjon.

Som extraavisen har skrevet om før, sliter Nittedal Teater økonomisk. Dette skyldes i all hovedsak teaterets satsing på WonderLAN, et lavterskeltilbud rettet mot barn og unge med interesse for gaming. Men dette er et tilbud som koster mye penger, penger som teatergruppa ikke har. Teatergrupper har sjelden mye penger. Men det de mangler av penger tar de igjen i kreativitet.

Her ble det mobilisert.

Kreative sjeler i teatergruppa bestemte seg en innsamling. Her skulle bygdas innbyggere mobiliseres til å yte en skjerv. Det ble organisert en spleiseaksjon.

Målet med innsamling var hårete, en halv million var målet.

Mer enn forventet

Nå når det er fem dager igjen til spleiseaksjonen blir avsluttet, har de kreative sjelene klart å samle inn hele 45.000 kroner. Til tross for et hårete mål om ti ganger så mye, er primus motor for aksjonen, Håvard Hestetun, strålende fornøyd. Til extraavisen sier han at de ikke turde å håpe på så mye.

– Vi er veldig takknemlig for alle som har gitt oss sin støtte. Dette hjelper oss til å holde hodet over vannet fram til vi i juni får svar på søknader om støtte som vi har sendt inn, sier Håvard Hestetun.

– Pengene gjør at også at vi kan sørge for at barna og ungdommene som kommer til oss blir møtt med et godt vedlikeholdt lokale, trygge voksne og en opplevelse de selv setter grensene for, legger han til.

Store planer

Man kan formerlig merke at Håvard bobler over når forteller at de har store planer for framtiden, planer om større arrangementer, gode samarbeid og LAN-arties.

– I dag lørdag, har vi faktisk hatt pre-release på et helt nytt «Magic: The Gathering-sett. Vi skal holde en kvalifiseringsrunde for NM i «Magic: The Gathering» i mai. Her skal vi samarbeide med FYR e-sport. Elkjøp Nittedal har sponset oss med premier som vi kan dele ut under turneringene vi arrangerer, forteller han.

Han minner forresten om at det fremdeles ikke er for sent å delta i spleiden. Spleisen finner du her.

Følg extraavisen på Twitter.