Nyheter

Kom over i motgående kjørefelt – tror han sovnet

Søndag ettermiddag fikk politiet melding om en bilist som hadde kommet over i motgående kjørefelt. Ved kontroll viste det seg at vedkommende muligens kjørte i påvirket tilstand.

Ved 13-tiden søndag ble politiet varslet om en bilist som oppførte seg rart i trafikken. Vedkommende kjørte riksvei 4 mellom Åneby og Varingskollen, da han ble observert kjørende i motsatt kjørefelt. Der hadde bilisten befunnet seg en stund, før vedkommende «kastet» bilen over i riktig kjørefelt.

Vedkommende som kontaktet politiet hadde klart å komme i kontakt med bilføreren. De to ble stående på en bensinstasjon frem til politiet ankom.

Da politiet ankom stedet, viste det at den aktuelle bilføreren hadde kjørt i beruset tilstand. Selv oppga han som forklaring på den merkelige kjøringen, at han hadde sovnet mens han kjørte.

Bilføreren, som var en ung mann hjemmehørende på Nedre Romerike, ble tatt med av politipatruljen for bevisopptak. Dette da det dreide seg om lav promille. I tillegg fikk han førerkortet beslaglagt.