Kultur/sport

Marte Eberson slipper sår og suggererende 8 minutters verk, live fra Parkteateret

I fjor høst slapp Marte Eberson sitt andre soloalbum til massiv positiv omtale, og ble utnevt av flere til å være et av 2023s musikalske høydepunkt. I dag slipper hun singelen «Adore You» i livedrakt, som ikke er utgitt tidligere. Der går Eberson i en mørkere indierock retning, inspirert av 90-tallets pionerer som Portishead og Massive Attack.

Da Hakadalsjenta Marte Eberson slapp sitt soloalbum «Free» i fjor høst, ble utgivelsen mottatt til massiv positiv omtale og Marte ble roset for sin særegne uttrykk i indie-popen. Albumslippet ble feiret til jubel og stående applaus på Parkteateret. Det ble gjort opptak av hele liveopptredenen, og i dag slippes liveversjonen av «Adore You». En perle av en låt, som ikke er utgitt tidligere. Låta tar et skritt videre inn i indierocken.

«Adore You» er en sår og ektefølt ballade. Med tydelig inspirasjon fra band på 90-tallet som Portishead og Massive Attack, har Eberson skapt et dramatisk og dynamisk musikalsk landskap. Marte Eberson synger sjelfult og gripende om håpløs forelskelse, mens det intense samspillet går fra mykt til hardt og fortsetter å utvikle seg utover det 8 minutters lange verket. Marte forteller:

– Dette er en låt som er bygget opp slik at alle musikerne i bandet skal få utfolde seg og få plass. Låta er en 8 minutters lang historie der instrumentalpartiene er like viktig for historiefortellingen som teksten. Etter å ha hørt opptak av låta fikk jeg veldig kick av å høre alt det fine bandmedlemmene spilte og detaljene i spillingen og syngingen deres, i tillegg synes jeg energien var så rå og tilstedeværende og tenkte at dette må gis ut!

Musikerne Eberson hadde med seg på Parkteateret og som har vært med å prege låta er Ellen Brekken på bass, Marius Simonsen på trommer, Stian Larsen på el-gitar, Håvard Ersland på keys, Maria Skranes og Maylen Rusti på kor. Lars Voldsdal har gjort opptaket på Parkteateret og mikset låta.

Marte Eberson har et bredt spekter som musiker, låtskriver og artist. Som aktiv og erfaren musiker har hun gjort inntrykk i mange sjangre. Som medlem i grupper og band som Eberson, Highasakite, Husmo Hav, LÖV, og som live musiker for blant andre Ane Brun, Hedvid Mollestad og Liv Andrea Hauge har hun opparbeidet seg en lang og prestisjetung CV og mottatt en rekke anerkjennelser og priser.

Vi minner forøvrig om at Marte Eberson kommer til kulturverket Flammen 15. februar.