Kultur/sport

Marte Eberson ute med ny drømmende singel i dag!

Det er ikke så ofte at våre lokale band og musikere gir ut plate. Marte Eberson fra Hakadal er kjent som både sanger og keyboardist, med et bredt spekter som musiker og artist. Nå slipper hun nok en smakebit fra sitt kommende album.

Hun har en lang CV innenfor mange sjangere, og har mottatt en rekke anerkjennelse og priser. Marte har tidligere utgitt et soloalbum som ble mottatt av strålende anmeldelser. 

Etter fantastisk mottakelse av Eberson sin siste singel «Blood on My Fingers», er hun nå tilbake med andre singel fra kommende album. «White Birds» er ute i dag og er en tidløs pop-låt som leker seg med et mer retro lydbilde. Med et utrolig fengende keyshook, som flørter med 80tallet – klarer Marte å allikevel holde på den mørke, mystisk tonen som ble satt i forrige singel. 

White Birds er drivende og drømmende låt med et gitarriff som primus motor i kompet.

«White Birds will save me» – er et bilde på tryggheten. Håpet og troen på at det gode vil ta overhånd. I en dysfunksjonell relasjon mellom to mennesker, er det kanskje tanken på at det vonde vil ta slutt som holder en igjen. Tross kampen de to har seg i mellom, ligger det en tanke om at det vil snu, det gode vil vinne kampen. 

«I’ll light the fire when you look outside – It’s on!». 

– Jeg anerkjenner alle de røde flaggene som var der hele tiden, og at jeg burde sett hvor dette bar. Jeg har det vondt, men prøver å finne ro i det vonde. Jeg vil uansett klare meg til slutt fordi jeg har godhet rundt meg som den andre ikke har.

Marte fortsetter:

– Låta skal gi en følelse av frihet og selvstendighet. At man flyr av gårde på egenhånd. 

Følg extraavisen på facebook!