ArbeidslivNyheter

Måtte gi etter for krav om tariffavtale

Foto: Brage Aronsen
De ansatte i bedriften Maanesten krevde nylig tariffavtale, noe ledelsen nektet å gå med på. Men da fagforeningen truet med streik, måtte bedriften gi seg.

Det hører heldigvis til sjeldenhetene at store og seriøse bedrifter motsetter seg de ansattes ønske om tariffavtaler. Som regel godtar de fleste bedriftene de ansattes krav om avtale. Om de i utgangspunktet er motstandere av tariffavtaler, gir de fleste seg etter mekling.

Men butikkjeden Maanesten var steile. De ville ikke gi etter, og Handel og Kontor i Norge så seg derfor nødt til å sende varsel om streik hvis ikke bedriften ga etter.

Forbuntsleder Christopher Beckham uttalte at han var overrasket over motstanden hos Maanesten.

Christopher Beckham
Foto: Handel og Kontor

Ifølge forbundslederen pleier 99,9 prosent av meklingene om tariffavtale med at partene inngår avtale.

– I Norge så har vi lov til å ha tariffavtale, dermed basta, sa forbundslederen.

Streiketrussel fikk fart på sakene

Det ser ut til at trussel om streik som var det som skulle til for å få fart på den gjenstridige bedriften. Send fredag kveld meldte Handel og Kontor at de var kommet til enighet med Maanesten om en tariffavtale. Følgelig ble den varslede streiken avblåst.

Det var en jublende glad forbundsleder som uttalte seg fredag kveld.

– Dette er en fantastisk seier! Våre medlemmer har vist hva som er mulig når vi står sammen. Gratulerer til alle som har kjempet for denne tariffavtalen! sier forbundsleder Christopher Beckham.

– Denne seieren skyldes at ansatte i Maanesten har vært tydelige, stått sammen og vist en imponerende styrke. Deres innsats har vært avgjørende for å få denne avtalen på plass, fortsetter han.

– I Norge har vi fri organisasjonsrett, og det er helt vanlig å ha tariffavtale. Vi har stått sammen med våre medlemmer for å sikre bedre lønns- og arbeidsvilkår. Dette er dyktige, unge kvinner, som ønsker en lønn de kan leve av. Dette er en seier for dem. Lønnsnivået deres har vært å betrakte som sosial dumping i norsk arbeidsliv. Med en tariffavtale vil alle få en betydelig lønnsøkning, avslutter den jublende forbundslederen.