For sjette året på rad arrangerte organisasjonen Motvind Norge nasjonal vardetenning i protest mot vindkraft. Målet med aksjonen var å vise den store folkelige motstanden mot slik utbygging og naturtapet det fører med seg.
Om du var ute og gikk en tur i går og fikk øye på et bil på en åskam eller høyde et sted, så kanskje du stusset litt. Men sannsynligheten var stor for at du fikk se ett av de over 600 bål som ble tent landet rundt. Bålene, rettere sagt vardebålene, ble tent i regi av organisasjonen Motvind Norge.
Å tenne varder for å varsle om fare er en eldgammel tradisjon i Norge. 8. oktober har etter hvert blitt en merkedag for organisasjonen. Det var sjette året på rad at det ble aksjonert med vardetenning for å markere folkelig motstand mot utbygging av vindkraft og det naturtapet det fører med seg.
-Å samle hele landet på denne måten og vise at vi står sammen mot vindkraftutbygging, er både kraftfullt og sterkt, sier John Fiskvik, leder i Motvind Norge.
-Enkelte steder møttes mange hundre mennesker, mens andre bål er mindre og av mer privat karakter, legger Fiskvik til.
Nytt av året var forøvrig at Motvind Norge hadde ordnet med egen tv-sending, ledet av ikke ukjente Gaute Grøtta Grav. I en time kunne man via organisasjonens hjemmeside følge aksjonen live landet rundt.