Nyheter

Microsoft lanserer chatbot for spioner

Foto: Pixabay
Ingen er vel mer klar over hvor lett det kan være å avlytte samband og nettverk enn etterretningstjenester. Men de er likefullt nødt til å kunne kommunisere digitalt for å gjøre jobben sin. Nå kommer Microsoft dem til hjelp ved å utvikle en chatbot tilpasset spioners hverdag.

Microsoft har sett behovet behovet for et fullstendig sikkert AI-system som kan håndtere sensitive etterretningsdata. De har derfor laget en «chatbot for spioner» som opererer uten internett. Denne tjenesten vil tillate etterretningstjenester å bruke AI-modeller på en sikker måte for å analysere topphemmelige data, utvikle koder og mer, uten frykt for brudd.

I følge «Interesting Engineering» er de fleste AI-modeller avhengige av skytjenester for å utlede mønstre fra data og absorbere informasjonen. Dette betyr at den også kan bli synlig for andre brukere, noe som begrenser etterretningstjenestenes bruk av disse modellene for å analysere og forstå klassifisert informasjon. Imidlertid kan slike AI-modeller akselerere denne dataanalyseprosessen betydelig.

William Chappell, Microsofts teknologisjef for strategiske oppdrag og teknologi uttalte:

– Dette er første gang vi noen gang har hatt en isolert versjon – når isolert betyr at den ikke er koblet til internett – og den er på et spesielt nettverk som bare er tilgjengelig for amerikanske myndigheter.

Microsofts GPT4-baserte modell kjører i et «lufttett» miljø, noe som betyr at den er «isolert fra internett» for å unngå datainnbrudd eller hackingforsøk, og garanterer at modellen er trygg og utilgjengelig for uautoriserte brukere. Denne GPT4-modellen er også statisk, noe som betyr at den kan lese filer uten å lære av dem eller få tilgang til det åpne internett, slik at sensitive data ikke blir absorbert i plattformen.

CIA prøvde å utvikle en løsning som likner på ChatGPT i fjor. Denne var ment for ugradert informasjon, og etterretningssamfunnet krevde samlet en løsning som kunne håndtere betydelig mer sensitive data, noe som sannsynligvis ansporet jakten på mer avanserte og sikre generative AI-teknologier .

Microsoft brukte 18 måneder på å utvikle dette systemet og ble angivelig assistert av en modifisert AI-superdatamaskin i Iowa. Mens den AI-baserte modellen er aktivert, tester og akkrediterer etterretningstjenestemenn den strengt. Når den er godkjent, vil denne modellen hjelpe analytikere og operatører med å behandle enorme mengder klassifisert informasjon, og i stor grad akselerere og forbedre prosessen.

Følg Extraavisen på facebook!