NyheterUtenriks

Mossad og MI6 smuglet iransk forsker ut av Iran

Foto av det iranske atomanlegget i Natanz
Foto: Hamed Saber/Wikimedia Commons
I en hemmelig operasjon gjennomført av britiske MI6 i samarbeid med israelske Mossad, ble en iransk atomforsker smuglet ut av Iran og til Storbritannia.

I en artikkel publisert i den engelske avisen The Daily Mail, kommer det frem at MI6 brukte migrasjonskrisen for å dekke over smuglingen av den iranske forskeren til landet i en liten båt.

Den iranske atomforskeren skal være 47 år gammel og skal ha gjemt seg sammen med andre iranere i en oppblåsbar båt for så å ta seg til Storbritannia. Gruppen på 13 iranske immigranter skal ha ankommet på nyttårsaften.

Ifølge avisen skal atomteknikeren ha gitt hemmelig informasjon om Irans atomprogram. Han skal også ha hjulpet med å planlegge attentatet på den iranske atomforskeren Mostafa Ahmadi Roshan, som døde etter en bileksplosjon i Teheran i 2012.

Planen om å smugle ham ut av Iran skal, ifølge avisen, ha blitt klekket ut i oktober, og Mossad skal ha klart å få ham ut av Iran til Tyrkia, og derfra til Storbritannia.

Etter å ha kommet til Storbritannia, skal iraneren ha blitt avhørt om Irans atomprogram. Senere skal han ha reist videre til USA.

Følg Extraavisen på facebook!