Kultur/sport

Mystisk og stemningsfull singel fra Marte Eberson

Denne høsten imponerte hun med ny musikk, og nå med «Blood on My Fingers» viser Eberson en retning som vil være representativt for det kommende albumet.

Marte Eberson er kjent som både sanger og keyboardist, med et bredt spekter som musiker og artist. Hun har en lang CV innenfor mange sjangere, og har mottatt en rekke anerkjennelse og priser. Marte har tidligere utgitt et soloalbum som ble mottatt av strålende anmeldelser. 

«Blood om My Fingers» setter lytteren i et spennende musikalsk landskap, mens teksten maler et vondt og mystisk bilde. Teksten fanger et sårt tema, et mørkt bakteppe for det ellers mer luftige og drømmende musikalske.

Marte forteller:

– Jeg har laget en låt og et lydbildet som skal beskrive den surrealistiske tilstanden man kommer inn i når man blir desperat. Der man mister fotfeste og kontakt med virkeligheten, og sjalusi og smerte tar over hele kroppen, forteller Eberson. 
– Jeg prøver å beskrive det vondeste man kan oppleve; sorg over tapt kjærlighet. Den voldsomme smerten som vokser inni deg når du oppdager at den du vil ha, heller vil være sammen med en annen. Du har gravd og gravd for å finne hjertet, for å så ville gjemme det trygt hos deg, – slik at dere kan vare for evig. Men hjertet er allerede borte, gitt bort til en annen.

«Blood On My Fingers, But No Damage Done. Your Heart Was Already Gone”.

En svevende vokal som nynner sin sørgesang og beskriver øyeblikket der man forstår at alt er tapt. Synet av sin elskede med en annen. 

«A genuine romantic scene, felt just like a dream, hurt so much I had to scream.»

Inspirert av legendarisk regissør og kunstner David Lynch, og måten han klarer å kombinere det vakre og det ubehagelige. Det er alltid et mål i det kunstneriske virket for Eberson; å skape noe som både føles vondt og vakkert på samme tid. Det er to sider av låta, den som opplever den enorme smerten og erkjennelse av tap og den andre siden som er vitne til det vakreste og mest romantiske man har sett. Marte har fått frem dette i tekst, melodi og stemning.

Singelen er produsert av Marte Eberson og Jonas Kroon.