Næringsliv

Nå er Krutt folkets pub

Nye eiere av Krutt, men den daglige driften blir det ingen forandringer på.

Krutt Gastropub, «pøbben på Mo», har gått gjennom et eierskifte. Største aksjonær, Martin Ringlander, annonserte tidligere i år at han av familiære årsaker flytter fra bygda. I juni går flyttelasset fra Nittedal og tilbake til Sverige, nærmere bestemt Västervik i skjærgården litt sør for Stockholm.

Ringlander eide 80 prosent av aksjene i eierselskapet bak puben, Wedit, aksjer han da ønsket å selge. De resterende eierne, Jørn Scholz og Torbjørn Sørlie, bestemte seg da for å la folket eie stedet, altså la alle som ville det bli aksjonærer. Med dette ville de knytte stedet nærmere til bygda og kundene, rett og slett gjøre bygda interessert i puben, stedet og det som skjer.

Interessen var stor, og rett over påske var alle aksjene solgt.

Dette er de nye aksjonærene

Her kommer listen over de nye aksjonærene. Noen er kjent fra helt andre settinger enn restaurant- og pubdrift. På listen er det stor spennvide, fra rockemusikere til frisører. Her finner man også flere av de ansatte.

Her er lista.
André Michael Fagerlid
Andrey Pospelov
Bjarne Birkrem
Borgar Aas-Torkildsen
Gruva AS
Heidi Ingebrigtsen Birkrem
Herleik Dalen
Johnny Moen
Jørgen Hesselberg
Jørn Scholz
Magnus Hjemberg Bekken
Nils Petter Petlund
Nittedal Transport AS
Powderfinger AS
Rita Helene Torjussen
Ritas Salong AS
Siw Elisabeth Myhren Andresen
Steffan Jansen
Torbjørn Sørlie
Tore Berg
Trygve Harvei
Øystein Botnvik 

Ingen endringer i driften

Å drive et selskap innebærer mye formalia. Men nå var alt papirarbeidet unnagjort og man var klar for å velge nytt styre.

Det ble derfor innkalt til ekstraordinær generalforsamling 24. april. Der fikk de nye aksjonærene en orientering rundt det praktiske ved å drive en pub og plikter og rettigheter man har som aksjonær. Nytt styre og ny daglig leder ble så valgt.

Det nye styret består av Jørn Scholz, som er styreleder. Med seg har han styremedlemmene Torbjørn Sørlie, Steffan Jansen, Borgar Aas-Torkildsen og Magnus Hjelmberg Bekken. Heidi Ingebrigtsen Birkrem og Rita Helene Torjussen er varamedlemmer. Ny daglig leder er Siw Elisabeth Myhren Andersen, som i dag er stedets restaurantsjef.

Den nye styreformannen varsler ingen endringer i den daglige driften – ihvertfall ikke foreløpig. Men den nyvalgte styrelederen utelukker ingen ting. Som han sier så er dette en gjeng med engasjerte og kreative sjeler. På generalforsamlingen kom det masse ideer, ideer som nå skal gjennomgås av det nye styret. Så får man se hva som er mulig å få til av alle forslagene og ideene.