Nyheter

Nittedal markerer kreftdagen

For andre gang markerer Nittedal den internasjonale kreftdagen med ett større arrangement i Flammen. Her får man både film, foredrag og anledning til å bli kjent med ulike tilbud til deg som er kreftrammet.

Hvert år arrangeres den internasjonale kreftdagen 4. februar. Da denne dagen i år faller på en søndag, har Nittedal kommune valgt å legge sitt arrangement til torsdag 1. februar.
Hele denne dagen, vil det i kulturhuset være ulike arrangementer som på ulikt vis vil være med på å markere både kampen mot kreft, men kanskje like viktig, spre informasjon om at det å få en kreftdiagnose ikke er verdens undergang.

Åpner med film

Dagen innledes med gratis kino i kulturhuset. Som en innledning på dagen, vises filmen «Ingenting å le av» fra 2021.

Filmen handler om Kasper. Kasper er en vellykket stand-up-komiker som kjører faste show på Oslos beste klubber, har en perfekt kjæreste og trives godt i rampelyset. Men en dag endrer alt seg. Samme dagen som kjæresten gjør det slutt, får han vite at han har kreft. Det er en film med mye humor om et alvorlig tema.
Manus er skrevet av Odd-Magnus Williamson som også spiller hovedrollen som en standupkomiker som får vite at han har kreft samme dag som kjæresten gjør det slutt med ham.

Så er det alvor

Etter en humoristisk innledning, kommer alvoret.

Nittedal kommunes kreftkoordinator, Marte Langøen, tar over podiet og innleder om temaet for årets kreftdag; Kreft og livsmestring.

Deretter går det slag i slag, det er et spennende og variert program kreftkoordinatoren og hennes medsammensvorne har satt sammen.

Alle foredragene finner sted i biblioteket, og det hele er lagt opp slik at hver enkelt lettvint kan plukke ut det temaet som frister en mest.
Skulle det hele bli litt for tungt, minner arrangørene om at Nittedal Sanitetsforening selger kaffe og bakst hele dagen. Mens man nyter kaffe og bakst, kan man prate med kjente, eller besøke stands fra en rekke foreninger. Her finner man informasjon om Nittedal kommunes ulike tilbud til kreftpasienter og deres pårørende såvel som stands fra Montebellosenteret, Catosenteret, Kreftforeningen, Blodkreftforeningen, Prostatakreftforeningen, Gynkreftforeningen, Brystkreftforeningen, Lungekreftforeningen og Munn- og halskreftforeningen.

Programmet for dagen