Nyheter

Ny løsning gjør Pakkeboksene tilgjengelig for enda flere

Nå kan personer med funksjonsnedsettelse selv velge hvilken luke de får utlevert pakkene sine i Pakkeboksene. Den nye løsningen er endelig lansert over hele Norge.

– Med enkle grep kan personer med funksjonsnedsettelse eller andre grupper som har behov for dette, få utlevert pakkene i tilpasset høyde i Pakkeboksen, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

Pakker vil bli levert i høyden 38 til 122 centimeter i de midterste lukene i Pakkeboksene. Tjenesten sørger for at personer som har et tilrettelagt behov, eller en funksjonsnedsettelse, slik som for eksempel rullestolbrukere, enkelt kan hente ut pakkene sine.

– Vi har over tid hatt en dialog med Norges Handikapforbund som har etterspurt en slik løsning. Nå er vi godt fornøyde med at tilbudet er tilgjengelig nasjonalt, slik at flest mulig får muligheten til å benytte våre Pakkebokser, fortsetter Pettersen i Posten.

Tanken bak arbeidet med den nye tjenesten er å gjøre Pakkeboksene universelt utformet. Hensikten er å utforme samfunnet slik at så mange som mulig kan delta aktivt uavhengig av funksjonsevne.

Enkelte medlemmer av Handikapforbundet har allerede fått testet løsningen i noen uker før det ble åpnet nasjonalt.

– Pakkebokser er et tilbud som finnes svært mange steder nå. Derfor er vi glade for at Posten har valgt å høre på våre problemstillinger og funnet fram til en løsning som gjør at mange av våre medlemmer som tidligere ikke har kunnet benytte tjenesten, nå får tilgang til den, sier regionkontorleder Tina Rønning i Norges Handikapforbund Trøndelag.

Slik gjør du det

Foto: Posten

Oppdater til siste versjon av Posten-appen.
Åpne Posten-appen.
Trykk på «Profil».
Velg Levering i Pakkeboks2.
Velg «Luker på midten».
Trykk «Lagre» og du er klar.
– Husk at dette gjelder for alle framtidige pakker som blir sendt til deg. Hvis det mot formodning skulle være fullt i Pakkeboksens midterste luker så vil pakken bli sendt til ditt lokale hentested, forklarer Pettersen videre.

Skulle ditt personlige behov endre seg, så kan du enkelt følge metoden overfor og velge levering i alle luker i Posten-appen.