Kultur/sport

Oslo Nye Teater vinner Heddapris

Familieforestillingen Kristiania Magiske Tivolitheater på Oslo Nye Teater, vant i kveld Heddaprisen for Beste barneforestilling.

En glad teatersjef sammen med mange fra produksjonen, mottok den prestisjetunge Heddaprisen for barneforestillingen Kristiania Magiske Tivolitheater på en fullstappet hovedscene på Oslo Nye Teater i kveld.

– Takk Hedda. Tusen takk til det kunstneriske teamet. Takk til ensemblet. Takk til alle bak scenen. Og særlig stor takk til alle barneskuespillere som sprer så utrolig mye glede her på teatret, sa teatersjef Runar Hodne i sin takketale i kveld. – Det er en klar parallell mellom den kampen forestillingens Tivoliteater kjemper for overlevelse og Oslo Nye Teater. Virkeligheten innhentet oss på brutalt vis. Kristiania Magiske Tivolitheater er derfor i dobbel forstand et veldig viktig bevis for den kunstneriske kraften som er Oslo Nye Teater, som vi kjemper for og forsvarer med nebb og klør i disse merkelige tider. På vegne av hele Oslo Nye Teater takker jeg for prisen og støtten den siste tiden.

Juryens begrunnelse

Barn er ikke bare framtidens billettkjøpere. De er et publikum som fortjener scenekunst av høy kvalitet – i dag. Fristelsen til å lage adapsjoner av allerede kjente forelegg er stor. Desto mer skal til for å skape noe virkelig overbevisende innenfor slike formater. I en omsluttende scenografi, med et topptrent ensemble, presenterer årets vinner en gjennomført forestilling.

På sitt beste lener stykket seg oppad britisk Punch and Judy-tradisjon, med intens argumentering mellom scene og sal. Når salen jubler hemningsfullt av replikken «Teateret er reddet!», er vi sjarmert, lykkelig uvitende om at samme replikk et halvt år senere i den virkelige verden ikke er en selvfølge.

Kristiania Magiske Tivolitheater settes opp igjen på Oslo Nye Teater høsten 2025.