KrimTumyrhaugendrapet

Siktede tidligere dømt for vold mot eks-kjæreste

Den siktede etter drapet på Tumyrhaugen er tidligere dømt for vold mot en tidligere eks-kjæreste. Det skriver VG fredag kveld.

Det var i desember 2010 den nå drapssiktete mannen slo sin tidligere kjæreste i hodet med knyttet hånd. Dette resulterte i at hun ble påført brudd og kutt.

I den påfølgende rettssaken innrømmet han de faktiske forhold, men hevdet at han husket lite av hva som hadde hendt grunnet inntak av alkohol.

Som det heter i dommen: «Etter bevisførselen finner retten det bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte uten noen spesiell foranledning sa til fornærmede at han med ett slag kunne slå ut fem tenner fra munnen hennes.
Etter dette utsagnet, og like uprovosert, skal tiltalte ha slått et målrettet slag med knyttet hånd og truffet fornærmede i ansiktet over venstre øye».

For hendelsen ble han dømt til 90 dagers ubetinget fengsel.

Når det gjelder selve drapet på fredag, er politiet fremdeles tilbakeholdne med de nærmere omstendigheter rundt selve drapet. Men det bekreftes at det er tatt beslag i en gjenstand utendørs. Denne undersøkes nå med for å få klarlagt om den kan knyttes til drapet.

Les også

Kvinne i 50-årene drept på Tumyrhaugen