Kultur/sportNyheter

Starter spleis for WonderLAN

Ildsjelene i Nittedal Teater gir seg ikke. Her står man på for å holde tilbudet til unge med interesse for gaming gående.

Ikke alle i Nittedal er opptatt av ski og annen idrett, selv om det nok kan virke sånn. Mange,særlig blant de unge, er opptatt av gaming, det vil si å i mer eller mindre organisert form spille dataspill.

extraavisen har tidligere skrevet om tilbudet WonderLAN. Nittedal Teater som drifter tiltaket, frykter at de må legge ned tilbudet. Teateret har ikke økonomi til å holde tiltaket gående. De trenger rett og slett penger.

Heldigvis er ikke kunstnere tapt bak en vogn når det gjelder ideer til å få inn penger. Tidligere denne måneden var det bygdas politikere som ble fridd til. Nå frir ildsjelene til den vanlige mann og kvinne i Nittedal om støtte. Man inviterer alle som mener at ungdommen trenger et lavterskeltilbud for spillinteressert ungdom til å bli med på en spleis.

Starter spleis

Målet kan synes hårete, hele 500.000 oppgis å være målet. Men enten de får inn så mye penger eller ikke, så vil alt som kommer inn være kjærkomment.

Midlene vil bli brukt til å betale for kostnader knyttet til leie av lokale, strøm, internett, honorar til trygge voksne, nye spillmaskiner, utvide spillutvalget, oppgradere utstyret og organisere flere sosiale arrangementer og aktiviteter.

WonderLAN er en unik arena som gir barn og unge muligheten til å utforske sin lidenskap for spill samtidig som de kan bygge vennskap og sosiale nettverk. Siden åpningen i mai 2022 har man på kort tid skapt et trygt og positivt miljø for over 130 deltakere. 

Ved å støtte denne spleiseaksjonen vil du bidra til å opprettholde og utvikle WonderLAN som en inkluderende og sosial fritidsaktivitet.

Gaming har de siste årene bare vokst seg til å bli en større del av de unges hverdag, og teateret ønsker å forsette å gi de som ikke nødvendigvis benytter seg av organisert idrett et sted hvor de kan være etter skolen og i helgene. Spill skaper  felles interesse og bidrar til å knytte sterke bånd mellom deltakerne. Samtidig lærer man om samarbeid og kommunikasjon.

Tilbudet er spesielt viktig for barn og unge som kan ha vanskeligheter med å finne sin plass i samfunnet. WonderLAN ønsker å gi dem en arena hvor de kan føle seg inkludert og akseptert, og hvor de kan bygge selvtillit og selvfølelse.

extraavisen vil følge spleisen, og oppfordrer alle våre lesere til å bidra. Dette slik at tilbudet ikke må stenge, men kan holde åpent. En hver donasjon, uansett størrelse, vil være verdifull og bidra til å gjøre en forskjell i livene til de som benytter seg av tilbudet. 

Les mer om spleisen og gi ditt bidrag her