Næringsliv

Strikk, strikk, strikk og vær glad

Bruktbutikken på Gnisten nøyer seg ikke med å selge. Er du strikkeglad kan du hver tirsdag slå deg ned og strikke sammen med andre strikkeglade her på kafeen. En matbit er også mulig å få seg.

extraavisen har fått mange oppfordringer om å lage litt blest om det kanskje minst kjente av alle ting som skjer på dette miljøhuset oppe i Hakadal – strikkekafeen på tirsdager.

Strikkekafeen på Gnisten ble startet for noen år. Utgangspunktet var en strikkeglad gjeng blant de ansatte, og et ønske fra Gnisten om å lage en møteplass. Dermed hadde Gnisten fått sin egen, lille strikkekafe hvor du hver tirsdag kan du slå deg ned.

At akkurat tirsdagen ble valgt er ikke tilfeldig. Dette er langdag både for bruktbutikken og Roafs miljøstasjon. Så da kan man om man ønsker komme når de åpner kl. 12:00, finne frem strikketøyet og slå seg ned.

Fire strikkeglade. Fra venstre Eva,Jeanette, Nina og Cecilie Foto: Atle Skift

Den tirsdagen extraavisen tar seg en tur er oppmøtet litt labert. En gjeng på fire stykker fra arbeidsstokken på Gnisten har tatt turen hit etter arbeidstiden. På spørsmål fra extraavisens utsendte, bekrefter flere av de strikkende at det stort sett pleier å være de som er her. Men de sier i kor at det bare er å ta seg en tur. Det hender noen flere av de som jobber på Gnisten tar seg en tur, men de som er her nå utgjør den «harde kjernen».

Hva gjør de så bortsett fra å strikke? Etter hva denne skribent observerte, prates og sladres det litt. Verdensprobleme løses, men også mindre problemer som hvor får man tak i billigst mulig garn og litt utveksling av strikkeoppskrifter.

De fire som har tatt turen hit forteller ivrig hvor sosialt det er med strikking.

– Det er bare å komme, sier de alle sammen.

– Bare kom enten du er flink eller amatør, erfaren eller nybegynner. Her kan du få hjelp hvis du lurer på noe.