Nyheter

Synes du det er rar smak på vannet i Nittedal?

Har du lagt merke til, og reagert på at det er rar smak på vannet i Nittedal? Det stemmer nok, og det er faktisk veldig bra.

Det høres litt bakvendt ut, men den rare smaken (som er klor) er et tegn på at renseprosessen i vannverket til NRVA fungerer som den skal. Vannet er altså ikke farlig å drikke, selv om det har et lite hint av svømmehall.

I forbindelse med utfordringene med vannbehandlingen i NRVA i midten av april, ble dosen med klor og uv-behandlingen i vannverket økt. Dette ble gjort som et sikkerhetstiltak for å sikre at vannet hadde så god kvalitet som mulig.
Klordosen har siden 17. april vært litt høyere enn normalt som et sikkerhetstiltak for at vannet skal være trygt. Dosen har fortsatt vært langt under grenseverdier, og det har ikke vært noen fare å bruke det selv om både smak og lukt er uvant og ubehagelig. Klordoseringen har stått uforandret siden, mens råvannskvaliteten har bedret seg og vannbehandlingsprosessen har blitt stabilisert. Vannverket reduserte dosen igjen i går kl 20:00 og forventer at alle vil merke bedring ganske raskt.

I løpet av gårsdagen har både kommunen og NRVA fått en del henvendelser om smak av klor på vannet. Dette er et godt tegn, og betyr at renseprosessen i vannverket er tilbake i normal gjenge. Dette da klor ikke brukes der, men blir med hele veien ut i ledningsnettet.