Kultur/sport

Tøff motstand for Gjelleråsen

Trøsten får være at de får hjemmekamp. For det blir tøft for Gjelleråsen å komme seg videre til tredje runde i cupen.

Nå går det slag i slag i cupen. Allerede til uka nærmere bestemt torsdag 1. juni, er det klart for andre runde.

Som kjent tok Gjelleråsen deg videre til cupens andre runde da de slo Lørenskog i onsdagens batalje nede på Li. Men å komme seg videre til tredje runde kan bli tøft.

Da forbundet torsdag kveld satte opp andre runde, ble det klart at våre lokale helter er satt opp til dyst med KFUM fra Oslo.

I utgangspunktet er det klar nivåforskjell på de to lagene. KFUM Oslo spiller i OBOS-ligaen, som er nest høyeste nivå. Laget fra Oslo spilte i fjorårets sesong kvalifisering for Eliteserien, dog uten å lykkes. Gjelleråsen på sin side spiller på nivå 4. Men mer overraskende ting har skjedd i norsk fotball.

Arrangementsansvarlig i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, begrunner oppsettet slik:

– I oppsettet av 2. runde har vi prøvd å sette klubber mot hverandre som ikke har spilt mot hverandre de siste årene, og samtidig vektlagt kortere reiser der det er mulig. Selv om det ikke er til å unngå at noen lag må reise et stykke. Lag fra Eliteserien spiller som alltid borte i 2. runde, og det er også slik at lavest rangerte lag har fått hjemmebane.

Ifølge Pedersen er det slik at lavest rangerte lag får hjemmekamp i de to første rundene av cupen.

Kampen spilles 1. juni klokken 18.00 på kunstgressbanen på Li. Skulle Gjelleråsen ta seg videre, trekkes tredje runde samme kveld klokken 22.00.