KrimNittedalTumyrhaugendrapet

Tumyrhaugen-drapet for retten i september

17. november i fjor fikk melding om en voldshendelse på Tumyrhaugen på Rotnes. Da nødetatene ankom stedet, ble det gjort funn av en alvorlig skadet kvinne. Det ble igangsatt livreddende førstehjelp, men etter kort tid ble kvinnen, som var i 50-årene, erklært død.

Foto: Daniel DeNiazi

Det ble senere konstatert at kvinnen døde som følge av flere stikkskader

Dagen etter ble en 53-årig, tidligere kjæreste av den drepte, pågrepet og siktet for drapet. Denne siktelsen er nå endret til tiltale for drap. Dette var samme person som varslet politiet.

Etter hva som er opplyst, hadde de to involverte tidligere hatt et kjæresteforhold, men på drapstidspunktet var dette forholdet avsluttet. Da drapet fant sted, var den siktede og avdøde naboer i en kommunal utleiebolig i Nittedal.

Etter hva mannens forsvarer, advokat Trygve Staff, opplyser til Romerikes Blad, erkjenner tiltalte seg skyldig etter tiltalen.

Tiltalte erklært utilregnelig

Den 53-årige mannen som nå er tiltalt for drap, er tidligere dømt for ulovlig våpenbesittelse og vold mot vold mot en tidligere kjærester. I desember 2010 slo 53-åringen sin tidligere kjæreste i hodet med knyttet hånd. Dette resulterte i at hun ble påført brudd og kutt. For dette ble han dømt til 90 dagers fengsel.

Det er ellers kjent at 53-åringen har en lang historie med en tung psykisk lidelse. Allerede i 2002 ble han diagnostisert med en kronisk psykose.

De sakkyndige har konkludert med at det, sett hen til diagnosen, foreligger betydelig gjentakelsesfare.

Av denne grunn har han siden drapstidspunktet vært varetektsfengslet, avbrutt av et opphold på lukket, psykiatrisk avdeling på sykehus.

Påtalemyndigheten har ut i fra de faktiske forhold og mannens sykdomshistorie, konkludert med at han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, Det vil derfor under den kommende rettssaken ikke bli nedlagt påstand om fengselsstraff, men at han overføres til tvunget psykisk helsevern.

Saken er berammet til starten av september. Det er satt av tre dager til rettssaken.

Følg Extraavisen på facebook!