Nyheter

TV-aksjonen trenger bøssebærere

TV-aksjonen 2023 går til Redd Barna og deres arbeid for barn som er rammet av krig og konflikt. Men de trenger bøssebærere.

Årets TV-aksjon finner sted søndag 22. oktober og går i år til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Pengene går blant annet til å gi barn muligheten til å gå på skolen, å gjenforene barn med familien de har kommet bort fra. å støtte tidligere barnesoldater. Penger fra TV-aksjonen går også til å trygge lekeområder der barn kan utfolde seg, hjelp til å håndtere vonde opplevelser og og sørge at barn som har flyktet til Norge, får en aktiv fritid.

Pengene fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge.

Men TV-aksjonen er helt avhengig av en hær av bøssebærere. Du kan gå inn på TV-aksjonen hjemmeside og registrere deg. Du kan også møte opp på en av de tre basene aksjonen har her i Nittedal og registrere deg der. Disse basene er for Hakadal på Hakadal ILs klubbhus, i midtre på Nittedal ILs klubbhus og i søndre på Gjelleråsen ILs klubbhus.

Du møter opp der det passer best, får utdelt kart med ruta du skal gå og innsamlingsbøsse.

Deretter går du en liten runde, ringer på dørene og sier at du kommer fra TV-aksjonen. Når runden er ferdig, går du tilbake til start og leverer bøssa. Veldig enkelt, veldig hyggelig og veldig nyttig.

I en uttalelse oppfordrer ordfører Inge Solli alle til å melde seg som bøssebærere. Solli sier at det er lange og gode tradisjoner for TV-aksjonen i Nittedal.

Nittedal er en kommune der vi stiller opp for hverandre. TV-aksjonen er et godt eksempel på det. I tillegg er vi så heldige å ha et fantastisk frivillig liv, og idrettslagene har tatt oppgaven med å gjennomføre innsamlinga, sier han.
– Nå trenger vi bøssebærere. Det passer for alle. Ta med hele familien, det er veldig hyggelig å ringe på dører, smiler ordføreren.

– Vi ber om en liten innsats som gjør en stor forskjell, understreker han