Kultur/sport

Valsemølla rocker reke-Røkke!

Foto: Atle Skift
2024 later til å bli et aktivt år for Bjølsen Valsemølle. Flere singler er sluppet, ny CD er rett rundt hjørnet og bandet er aktivt som aldri før på konsertfronten.

I år er det 50 år siden Trond Ingebretsen startet bandet Bjølsen Valsemølle! Det skal feires på flere måter, men først og fremst med ny musikk! 

Selv om bandet fyller 50 år, er det ingen aldrende pensjonist som hviler på sine laubær. I jubileumsåret slipper bandet flere singler, og en splitter ny CD kommer til høsten.

Bjølsen Valsemølle er aktuelle med en ny singel i dag – en låt til filantropen og skatteflyktningen Kjell Inge Røkke. Bjølsen Valsemølle har i fem tiår skrevet sanger som tar for seg politiske temaer. I den nye singelen, «Rike Reke Røkkes Romfolk Restaurant», kommer Trond Ingebretsen med et forslag til Røkke som han sikkert kan motstå. Låtskriver Trond Ingebretsen forteller:

– I årevis har jeg padlet kajakk fra Asker Kajakklubb, gjennom Konglungsundet og forbi eiendommen til Røkke. Det ser nesten alltid stille og forlatt ut der oppe i husene hans: Av og til noen håndverkere og gartnere som tar vare på eiendommen, men lite aktivitet . Båtene hans, Trygg og Fiskegutt, ligger noen ganger fortøyd der ute, men det  er sjelden folk å se. Da nyheten om eierens utflagging til Sveits nådde meg , fikk jeg en ide inne i mitt noe fantasifulle hode; Jeg så noe som kunne gi eieren en mulighet til å gjøre opp for seg, både i forhold til skatteflukten, men også i forhold til hans tidlige rovfiske i Alaska og Sør Amerika. Sangen beskriver denne muligheten og har et musikalsk uttrykk som henter inspirasjon fra både Tom Petty og The Beatles.

Albumet til Bjølsen Valsemølle er så klart spilt inn på Bjølsen i Oslo, på Amper Tone studio med Johnny Skalleberg som produsent. Prosessen i studio har vært givende for bandet, der arrangeringen av den nye musikken har involvert alle i gruppa live i studio. 

Det nye albumet til Bjølsen kommer ut høsten 2024. 

Følg Extraavisen på facebook!