Nyheter

Brannvesenet reddet rottweileren Lasse

Søndag ettermiddag rykket brannvesenet ut for å redde en rottweiler som hadde forvillet seg ut i Sagdammen.

Like før klokken seks søndag ettermiddag fikk nødetatene melding om at en rottweiler hadde klart å forville seg ut i Sagdammen i Hakadal.

Hunden ble observert sittende på noen tømmerstokker. Brannvesenet bisto i redningsarbeidet med båt, og etter kort tid meldte Øst 110-sentralen på Twitter at hund og eier var lykkelig gjenforent.

Medtatt og redd

Da brannfolkene kom ut til hunden, viste det seg at den ikke satt fast blant trestokkene. Men han var redd, og turde ikke legge på svøm. Derfor måtte brannvenet tre i aksjon og hjelpe ham.

Til Romerikes Blad forteller utrykningsleder Runar Flo i Nedre Romerike Brann og redningstjeneste at hunden var medtatt og redd etter å ha stått der ute i to timer.

Selve redningen skjedde ved at en en overflateredder ble sendt ut. Deretter brukte man en stige med en båre for å få overflateredderen ut i vannet.

Deretter ble stigen og båren løftet over på trestammen. Det opplyses at Lasse knurret litt da han skulle reddes, men etter litt overtaling fikk man ham over i båra og deretter trygt inn til land.