Nyheter

extraavisen ordner opp

Det kan lønne seg å kontakte extraavisen om saker man irriterer seg over og vil ha fiksa. Saken om de fulle klesboksene på Ånebysenteret kan være et godt eksempel.

Rundt om i landet har attføringsbedriften Fretex utplassert bokser for innsamling av brukt tøy. Ett prisverdig tiltak som både er miljøvennlig og skaper arbeidsplasser.

Ved å levere brukte klær til gjenbruk eller gjenvinning kan klær man ikke selv bruker lenger komme til nytte. Samtidig kan de som ellers ikke er så opptatt av miljøvern, også få en følelse av at man bidrar litt i kampen for å redde planeten.

Disse klesboksene er blitt veldig populære, men samtidig kan de være et irritasjonsmoment i et nabolag dersom de ikke blir tømt. Et eksempel på dette er klesboksene som er utplassert på Ånebysenteret.

Flere av våre lesere har tipset seg om om at disse boksene i lengre tid har vært fulle, og at folk har slengt fra seg poser fulle av klær på bakken rundt boksene – tydeligvis fordi de ikke har kunnet bruke boksene.

Men kom extraavisen til unnsetning. Ikke vet vi om de som har irritert seg over de fulle boksene og forsøplinga rundt dem har prøvd å kontakte Fretex. Uansett, da extraavisen tok kontakt med bedriften ble det vei i vellinga. Samme dag som vi kontaktet Fretex var området ryddet og boksene tømt.

Ikke blitt tømt siden mars

Etter hva som blir opplyst fra Fretex, ble klesboksene på Åneby sist tømt i mars. Men dette skyldes ikke sommel fra firmaets side, men naturen. Når området har blitt ryddet for snø, har boksene rett og slett blitt måkt inne. Når det så har vært mildvær etterfulgt av kulde, har boksene frosset fast. Tømmeteamet til Fretex har rett og slett ikke kommet til og fått tømt boksene.

Fretex opplyser videre at normalt blir boksene tømt hver uke.

Har du et tips? Ring oss på telefon 97124366 eller send oss en mail.