Krim

FAU-medlem underslo 350.000 kroner

En tidligere økonomiansvarlig i FAU ved en barneskole på Romerike et tiltalt for underslag av i overkant av 350.000 kroner. Politiet anser underslaget som grovt, gitt den store summen det er snakk om.

Det var i ifjor at lederen av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved en barneskole på Romerike fikk mistanke om at ikke alt var som det skulle. I forbindelse med bytte av bank logget FAU-lederen seg inn på utvalgets bankkonto. Da hun logget seg inn, oppdaget hun at det var mindre penger på kontoen enn det skulle være.

Ifølge tiltalen som er tatt ut, skal den økonomiansvarlige totalt ha underslått 351.257 kroner fra skolens FAU. Underslaget skal ha foregått i perioden fra september 2022 til juni 2023, og skal ha skjedd ved at tiltalte har overført penger fra FAU-kontoen til sin private konto.

Til Romerikes Blad sier politiadvokat Sara Westgård Torgersen i Øst politidistrikt at de anser underslaget som grovt.

– Underslaget er begått ved misbruk av særlig tillit som følger med verv, og kan bidra til å undergrave tilliten til personer i verv.

Politiadvokaten legger til at det at underslaget er gjort av den som var ansvarlig for økonomien, og at underslaget har skjedd over tid og ved små beløp av gangen, gjorde det vanskeligere å oppdage hva som hadde skjedd.

Forøvrig ønsker ikke politiadvokaten å gå nærmere inn på mulig motiv for underslaget.

Roser FAU

Rektoren ved den aktuelle skolen roser skolens FAU for måten de har håndtert saken på.

Til Romerikes Blad sier rektoren at dette er en kjedelig sak. Men at hun synes FAU-styret har håndtert dette på en forbilledlig måte. Dialogen og samarbeidet mellom rektor og FAU-styret har vært god hele tiden.

Følg Extraavisen på facebook!