Kultur/sport

Fra Nittedal til Lillestrøm med folkemusikk i blandakorversjon

Det er ikke ofte folkemusikk blir fremført av blanda kor. Men til fredag har du sjansen til å oppleve det i Lillestrøm kirke.

Norsk folkemusikk – musikk fra norske hjerter som handler om livet fra vugge til grav – er for mange gjerne forbundet med hardingfele, trekkspill, fløyte og sangere som synger en enkel melodi med tekst. Det er ikke så ofte man hører folketoner i korversjon, men det har blandakoret Corazón takk tak i i år.

Koret har nemlig funnet frem et knippe både nyere og klassiske folketoner som er arrangert for blandakor. Dette er de nå klare til å fremføre det for publikum.

Repertoaret består av både brudemarsjer, danser, bånsuller, salmer og pols, i deilig fir- og flerstemt samklang.

Koret fremførte mange av sangene på en konsert i Ishavskatedralen i Tromsø før sommeren. Katedralen er kjent for sin enestående klang, og da de skulle finne et sted å fremføre folkesanger i sitt eget nærområde hadde koret ett krav: lokalet måtte kunne måle seg med Ishavskatedralen og ha en deilig naturlig klang. Dermed startet en reise rundt i Nittedal og omegn for å teste akustikken i lokaler. Til slutt falt koret ned på at Lillestrøm kirkes basiliskale kirkerom møter kravene.

Rommet har en klang som varer lenge samtidig som detaljene i toner og tekst når frem til hele publikum. Dermed kan koret by på en helakustisk konsert der verken mikrofoner, høyttalere eller kunstig lydbearbeiding påvirker sangen. Det gjør kanskje sangen ekstra sårbar og stiller større krav til den enkeltes stemme, men det låter fantastisk.

Corazón er et blandakor som består av 30 amatørsangere fra Nittedal og omegn, som dirigeres av Jonas Skjeflo. Han studerer kordirigering ved Norges Musikkhøgskole og har dirigert koret de siste to årene og virkelig fått fart på korets musikalske kvaliteter.

Konserten starter presis kl. 19.30 fredag 27. oktober, og billett á kr. 150,- for voksne / gratis for unge under 30 kjøpes i døra. Dette bør bli en musikkopplevelse av de sjeldne.