Politikk

Klart for miljødager

Mai er måned hvor mye skjer. I Flammen benytter de anledningen til å starte mai med å arrangere miljødager.

For tredje år på rad arrangeres det Miljødager i Nittedal fra 2. til 6. mars. Bak arrangementet står Kulturverket Flammen, Nittedal bibliotek, Frivillighetssentralen og en rekke frivillige,

Under miljødagene kan du blant annet lære matauk med bruk av pallekarm og oppleve miljømarked på torget foran biblioteket før det hele avsluttes lørdag 6. mai med klesbyttemarked og foredrag av Jeroen van der Kooij om flaggermusens liv og levned.

Nytt av året er at miljødagene innledes med en lokalpolitisk debatt hvor alle partiene som er representert i kommunestyret er invitert. Debatten vil ledes av Jan Fossen. Tema for debatten er hvordan Nittedal kan bidra til det grønne skiftet uten at det går ut over natur og biologisk mangfold. Et høyaktuelt tema nå i kjølvannet av «Fosen-aksjonistenes» demonstrasjoner i Oslo.

Klesbyttedag

Et populært arrangement under miljødagene er klesbyttemarkedet som finner sted på siste dag av miljødagene.
Under dette markedet kan du bytte inn dine gamle skatter mot nye, og fornye vår- og sommergarderoben din på bærekraftig vis – helt gratis! Du leverer inn plagg av god kvalitet og mottar én bong per plagg. De driftige arrangørene sørger for å sortere det som kommer inn og du bruker dine bonger på nye skatter i åpningstiden lørdag 6. mai.

Det eneste de krever er at plaggene som leveres inn er hele og rene. Det understrekes at de ikke tar imot klær som er ødelagte, slitte eller skitne. Av hygieniske grunner tar de heller ikke imot undertøy.

Du kan levere inn klær på Flammen fredag 5. mai mellom kl. 1800 og 2000 og lørdag 6. mai i åpningstiden 11.00-14.00.

NB: Maks 10 plagg per person. Arrangørene har en målsetning om å sitte igjen med så få klesplagg som mulig etter markedet. Det som eventuelt er igjen til slutt vil gå til et veldedig formål.