Kultur/sport

Nittedalspønkere slipper ny plate

De standhaftige oxydantene i The Oxydants fortsetter sin reise på den norske pønkescenen. Her er det pønk, pønk og atter pønk.

Etter at Pink Dirt mer eller mindre har lagt inn årene, er det The Oxydants som forsvarer bygdas pønkeære. Med de to nittedølene Harald Berge og Terje Bärnholdt i sin midte, har bandet etter hvert opparbeidet seg en solid følgeskare med sin kompromissløse pønk. Skjønt, er dette pønk? Noen kaller det punk’n roll. Eller glam pønk uten glam, men med øl i stedet. The Oxydants er lyden av pønkens første skrikende, spede barndom. Tenk Velvet Underground, New York Dolls, Dead Boys Johnny Thunders og Ramones. Egne låter og covere, samme det, bare det låter pønk!

At de etter hvert også har skapt seg ett navn utenfor den harde kjernen, viser det faktum at bandet ble trukket frem av Dagsavisen som «anbefalt å høre på» i forbindelse med årets musikkfest Oslo.

Ny singel og nytt album

Nå er bandet snart klar med sitt tredje album. I en sjanger hvor de fleste knapt får utgitt noe mer enn en singel, knapt nok ett album, er det å være klar med sitt tredje album noe i nærheten av en sensasjon. Guinnes rekordbok, hvor er dere!?

Albumet, som har fått tittelen «Bite the Bait», slippes på nyåret. Men allerede nå kan de hungrige massene nyte en liten smakebit. Som en oppvarming, slipper de nå på fredag låta «Three-Legged Dog». Denne låta er vel The Oxydants’ på sitt mest aggressive, tunge og brutale. En låt som hamrer nådeløst i vei med nedstemte gitarer, dundrende bass og bankende trommer – soundet er tyngre og fra den lavere delen av frekvensområdet, men fortsatt med det old school proto-punk-soundet som er bandets varemerke. Dette er pønk inspirert av den tida da pønken ennå ikke hadde fått noe navn, slik den hørtes ut i sjangerens skrikende barndom.