Nyheter

Stilfull feiring på Solli aktivitetssenter

Fint vær, janitsjar, Amcartreff og ordførerbesøk sørget for en fantastisk ramme da HORN inviterte til stor fest på Solli Aktivitetssenter for de som savner noen å feire nasjonaldagen med.

Det er ikke alle her i bygda som har noen å feire nasjonaldagen med. Det var derfor et populært tiltak da Kjell Kjepperud og foreningen HORN annonserte at de ville arrangere en 17. mai-fest for nettopp de av oss som av ulike grunner feirer dagen alene.

En ting er å tenke tanken om et slikt arrangement. Noe annet er å få det til. Men da foreningen ble kontaktet av eieren av Puls Kafe og Kjøkken, var det bare å sette i gang. Puls Kafe og Kjøkken er mangeårig samarbeidspartner med HORN på foreningens alternative julefeiring og visste at de var i stand til å arrangere slike tilstelninger.

Så tilbudet fra Puls var; dere lager en fest 17. mai, vi ordner maten.

Ordføreren tok turen

HORN kontaktet både bygdas øvrige næringsliv så vel som venner og bekjente. Denne dagen ble en stor fest for mange mange som savner noen å være sammen med på nasjonaldagen. Kjell Kjepperud og hans sponsorer laget en fantastisk 17 mai fest på Solli Aktivitetssenter.

De rundt 30-40 som møtte opp fikk servert pølser, kaker, is og kaffe.

Som seg hør og bør ble feiringen innledet med taler for dagen av Marius Egeberg og Kjell Kjepperud. Begge lovpriste dugnadsånden som ligger bak dette arrangementet. Her bretter folk opp ermene og bidrar til at alle nittedøler kan få delta i feiringen av nasjonaldagen. Dette er stolt Nittedalstradisjon, var de begge enige om.

Dette med dugnadsånden var også noe ordfører Inge Solli var inne på da han tok en tur innom arrangementet.

Ordfører Inge Solli i samtale med Kjell Kjepperud
Foto: Ragnar Philip Rosenlund

– Dette arrangementet er et bevis på at dugnadsånden lever i beste velgående i Nittedal, sa Solli i sin hilsningstale.

Ordføreren takket også HORN for både invitasjonen, og selve arrangementet.

En fin dag

Men nasjonaldagen er ikke bare pølser og is. Musikk hører med. Nittedal og Hakadal janitsjar sørget for den musikalske opptakten til festen. Selvfølgelig hørte «Ja vi elsker» til.

Foto: Richard Magnussen

Også amcar-folket var med på å skape en fin feiring. En kortesje med amcar-biler tok seg en tur opp til Solli og viste seg frem.

Etter både mat og amcar-brumming, hva passet vel da bedre enn å avrunde dagen med opplesning av Nordahl Griegs krigstidsdikt «I dag står flaggstangen naken», fremført av Magne Dybdal.

Så var det hele over, og man gikk hjem til sitt.

Men det var samstemmighet om at dette hadde vært en fin feiring av nasjonaldagen.
Kjell Kjepperud og HORN fikk mange takk for et flott arrangement. «Håper dette blir en fast tradisjon», var gjennomgangsmelodien.

Selv var hans tekkelig beskjeden og sa at uten sponsorer og øvrige støttespillere hadde ikke dette latt seg arrangere. Han ville ikke utelukke at dette fristet til gjentakelse neste år.

Les også

Alt i rute for alternativ 17. mai på Solli – extraavisen.no
Ingen skal være alene på nasjonaldagen – extraavisen.no